Burgerzaken verandert ...

Wat je collega's bij Burgerzaken ervan vinden

Brigitte Bonte

“Ik wil me ontwikkelen in de richting naar adviseur Burgerzaken. Ik verdiep me nu in identiteitsfraude. Ik wil in kleine stapjes doorgroeien door cursussen te doen. Een poosje geleden ben ik er al over in gesprek gegaan met onze vorige teamleider.”

 

Conny Kraaijenbrink

“Ik heb zin om nieuwe dingen te leren, al kost het energie omdat ik het spannend vind. Kun je het allemaal wel? Ik heb vrij recent de Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) gedaan, bij elke module was ik weer zenuwachtig, maar gelukkig alles gehaald. Het klantcontact geeft mij het meeste voldoening, maar het is ook leuk om meer de inhoud in te gaan. Ik denk dat ik het ook in de backoffice wel naar mijn zin zou hebben.”

Kirsten de Vries

“Mijn voorkeur ligt bij de burgerlijke stand en speciaal bij het internationaal privaatrecht. Ik wil graag de cursus IPR gaan doen. Het contact met klanten vind ik het allerleukst, daar ben ik ook goed in. Het liefst zou ik dat nog meer willen uitbouwen, bijvoorbeeld door meer te doen met ingewikkelde zaken. Daarom denk ik dat de richting van het internationaal privaatrecht voor mij goede toekomstkansen geeft.”

Lucienne Tomasowa

“Digitaliseren is de toekomst, daar moet je in meegaan, al vind ik het niet gemakkelijk om afstand te doen van hoe we nu werken. Ik werk al 29 jaar bij Burgerzaken en ik geniet van het contact met burgers. Het is mooi als mensen tevreden weggaan. Tegelijk is het prima om je te blijven ontwikkelen. Ik zie wel toekomst in IPR, het internationaal privaatrecht. Je krijgt steeds meer nationaliteiten, echt een specialiteit om op ingewerkt te zijn.”

Reggie Krähe

“Ik doe nu veel gegevensverwerking, dat gaat op den duur verdwijnen. Ik denk na over een andere richting, ik vind het leuk om ergens in te duiken, dingen uit te zoeken. Ergens induiken, dat vind ik leuk. Binnenkort krijgen we gesprekken met onze leidinggevende over de richting die je wilt inslaan. Dat vind ik positief, ik zie het als een kans om nieuwe dingen te gaan leren.”
 

Sandra Arendse

“Steeds meer gaat digitaal. Het controleren van adresfraude en identiteitsfraude wordt steeds belangrijker. Daar wil ik me op richten. Ik vind adresonderzoek leuk. Het is maatschappelijk belangrijk en je kunt een beetje speuren. Dat ligt me wel.”