Participatief werken in gemeentelijke organisaties

De relatie tussen samenleving en (lokale) overheid verandert. Inwoners worden steeds vaker actief betrokken bij het formuleren en implementeren van beleid, soms omdat inwoners dat zelf willen en soms omdat de overheid ertoe gedwongen wordt (bijvoorbeeld in het kader van de Omgevingswet). Dit webinar geeft je voorbeelden sluit af met een aantal praktische tips.

Aan de slag?


Inloggen Account aanmaken

Voor wie?

Deze webinar laat je zien wat participatief werken is. Wat werkt wel en wat werkt juist niet? Hoe zorg je dat organisatie, politiek en bestuur in beweging komen? 

Inhoud

Spreker: Frederik van Dalfsen
Frederik van Dalfsen is bestuurskundige. Hij is als adviseur vooral actief binnen het lokaal bestuur en is hoofdzakelijk bezig met vraagstukken rondom bestuurlijke toekomst (herindeling, samenwerking, ambtelijke fusie) en participatie. In 2016 en 2017 was hij projectleider van het onderzoek dat leidde tot de publicatie ‘Pionieren in Participatieland’ (2017). Daarin staat zowel de theorie achter participatief werken aan publieke waarde als de praktijk van Nederlandse gemeenten op dit punt centraal.

Omvang: deze webinar duurt 30 minuten.

Kosten

Deze webinar is kosteloos als je een account hebt bij allesuitjezelf.nl.

Bekijk ook ...

Wat vond je van dit artikel?

Dit platform is continu onderhevig aan verbeteringen. De mening van gebruikers is belangrijk en waardevol. We zijn dus erg benieuwd naar jouw mening. Kun je hieronder aangeven wat je van dit artikel vond?

Dank!

Wil je extra commentaar geven?