Over het 45+ ontwikkeladvies

Er is een subsidieregeling voor loopbaantrajecten voor 45+ medewerkers. Dit is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers.

Voor wie is de regeling?

Bij de introductie van de regling in 2018 was deze beschikbaar voor onder andere gemeenteambtenaren werkend in de domeinen Burger- en Publiekszaken. Sinds begin 2019 staat de subsidieregeling open voor alle medewerkers (ongeacht hun beroep). Voorwaarde blijft wel dat je gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam moet zijn.

Hoe kun je eraan meedoen?

Via Kies je coach kun je een loopbaanadviseur selecteren die jou kan begeleiden en adviseren. Zo krijg je inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, jouw competenties en in jouw toekomstige loopbaanmogelijkheden. Je krijgt een persoonlijk ontwikkelplan waarmee je aan de slag kunt. Op allesuitjezelf kun je dat direct doen, bijvoorbeeld door een gratis online cursus te volgen.

Goed om te weten

Deze regeling valt onder het Agentschap SZW en dat heet er 1 januari 2018 Uitvoering Van Beleid en is onderdeel van de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer over het 45+ontwikkeladvies