Interessegebieden

Van administratief werk tot mobiliteitsmanager

Eva is een mooi voorbeeld van iemand die is doorgegroeid binnen de gemeente Groningen. Zo begon ze 19 jaar geleden met administratief werk. Ze besloot er een deeltijd HBO-studie Personeel & Arbeid naast te doen, waarna ze al snel als personeelsadviseur aan de slag kon. Om de circa 5 jaar heeft ze steeds weer een nieuwe functie uitgeoefend. Inmiddels is ze toe aan haar vijfde baan bij de gemeente. Een schoolvoorbeeld van hoe je kunt doorgroeien binnen een organisatie.

Als Eva gevraagd wordt om na te denken over haar eigen ontwikkeling, stelt ze zichzelf de volgende vragen:

  • Haal ik genoeg voldoening uit mijn huidige baan?
  • Vertel ik met veel enthousiasme aan kennissen waar ik werk en wat ik doe?
  • Voldoet de baan die ik uitoefen aan de verwachtingen die ik vooraf had?
  • Vind ik dat ik alle aspecten van mijn baan beheers of wil ik nog bijleren?
  • Wil ik graag doorgroeien binnen mijn huidige baan?

Nadenken over de volgende stap in je ontwikkeling

Eva houdt zich als mobiliteitsmanager bezig met recruitment en begeleidt ze mensen van werk naar werk. Zo heeft ze al heel veel mensen aan een nieuwe baan geholpen. Doorontwikkeling is binnen de gemeente Groningen namelijk erg belangrijk. 

Supergoed dat mijn leidinggevende zo met me mee denkt!

Eva voert haar functie naar alle tevredenheid uit en toch wilde haar leidinggevende zeker weten dat Eva op haar plek zit. Het geeft aan hoe betrokken de gemeente Groningen bezig is met de ontwikkeling van de eigen medewerkers. Eva: “Ik kon de vraag juist enorm waarderen. Supergoed dat mijn leidinggevende zo mee denkt en mijn ontwikkeling echt belangrijk vindt. Aangezien ik enorm op mijn plek zit en de gemeente Groningen een fijne werkgever is, kon ik met veel enthousiasme de vraag van mijn leidinggevende met een volmondige ‘Ja!’ beantwoorden.”

Zichtbaar en laagdrempelig

In haar werk als loopbaanadviseur, en nu als mobiliteitsmanager, heeft ze al veel mensen binnen de gemeente Groningen bijgestaan. Soms was dat omdat iemand graag door wilde groeien binnen een functie of binnen de gemeente, maar ook wel omdat mensen van baan wilden of moesten wisselen. “Mijn ervaring is dat werknemers vaak zelf naar mij toe komen met de vraag of ik ze wil helpen met de volgende stap. Ik moet er wel voor zorgen dat ik goed zichtbaar ben en dat ze me kennen. Ik probeer dan ook een rondje te maken langs de verschillende werkplekken, zodat de drempel om mij aan te spreken laag is”, aldus Eva.

Benieuwd naar de tips van Eva om met jouw eigen ontwikkeling bezig te zijn? Lees dan haar loopbaanadvies.