Loopbaanadvies bij de gemeente Utrecht

Heb je loopbaanvragen? Vraag dan om een intakegesprek met een van de loopbaanadviseurs. Samen analyseren jullie de kern van jouw vraag. En je krijgt advies over een mogelijk te volgen traject. Dat traject kan loopbaanbegeleiding, coaching, een ontwikkelassessment en/of een training zijn. Meer over deze mogelijkheden lees je hieronder.

Spiegelgesprek
Je weet dat je iets anders wilt, maar wat? Je wilt het uitzoeken, maar waar begin je? Dan is een spiegelgesprek iets voor jou. Samen met een loopbaanadviseur ontdek je de acties die jou kunnen helpen. Na afloop van het spiegelgesprek weet jij wat jouw volgende stap is. 

Een spiegelgesprek is:

  • Voor alle medewerkers beschikbaar
  • Iedereen mag éénmalig een gesprek aanvragen
  • Het gesprek is kosteloos
  • Toestemming van je leidinggevende is niet nodig.

Mail het Loopbaancentrum Utrecht voor een afspraak. 

Coaching en loopbaanadvies
Je wilt een stap maken in je professionele ontwikkeling. Daarover heb je (ontwikkel)vragen of je loopt tegen blokkades aan. Een loopbaancoach kan je helpen. Zij zijn professioneel opgeleid en gecertificeerd en kunnen jouw vragen en wensen vertalen naar concrete acties. Neem bij vragen of behoefte aan advies of coaching contact op met het loopbaancentrum en stuur een mail naar loopbaancentrum@utrecht.nl

Onze loopbaanadviseurs stellen zich hier kort voor:

Gerard de Plaa
“Naast loopbaanadviseur ben ik coach, verzuimadviseur en  bemiddelaar. Wanneer ik iets voor je kan betekenen loop ik graag een tijdje met je mee. Ik ben er voor jou. Mijn ervaring is dat wanneer je als medewerker niet helemaal lekker in je vel zit of je niet helemaal op je plaats voelt in je huidige functie of in je huidige team dat dit ook altijd effect heeft op je werkomgeving en veelal een weerslag heeft op je privéleven. Mijn eigenheid is: 'in verbondenheid samen te zijn'. Samen kijken we waar je staat, wat goed gaat en wat beter kan gaan (persoonlijke ontwikkeling en groei). Het zijn gastvrije ontmoetingen waarbij de confrontatie niet uit de weg wordt gegaan.”

‘Anne-Marie ondersteunt op hartverwarmende, persoonlijke en scherpzinnige wijze!’

Anne-Marie Lebeau
“Ik ben een energieke en betrokken Loopbaanadviseur/Coach en beschik over ruime kennis en ervaring om degenen die ik begeleid in staat te stellen hun loopbaanwensen te verwezenlijken. Mijn basishouding is gericht op echt naar mensen luisteren om uit hun verhaal de kern te halen. Dat analyseer ik samen met degene die ik begeleid. Daarbij vind ik  persoonlijke verantwoordelijkheid en zelfsturing van de gecoachte van groot belang. Ik sta je bij door naast je te staan met inzet van mijn praktische aanpak, kundigheid, geduld, sensitiviteit en enthousiasme.”

Testen en metingen
Het Loopbaancentrum Utrecht geeft advies over diverse testen en assessments. Door zo'n test of assessment te doen ontdek je wat jouw capaciteiten, persoonlijkheid, passies, drijfveren en mogelijkheden zijn. Tevens krijg je inzicht in waar je minder goed in bent, je valkuilen en op welke vlakken je jezelf verder kan ontwikkelen.

Talentspiegel + 360-graden Feedback
De loopbaanadviseur gaat met jou in gesprek over de resultaten van jouw Talentspiegel plus de antwoorden op de 360-graden feedback. In twee tot vier gesprekken komen jullie samen tot een stappenplan. Dit stappenplan wordt in de vorm van een loopbaanadvies gedeeld met jouw leidinggevende. Met jouw leidinggevende bespreek je dan wat voor jou de vervolgstappen en ontwikkelafspraken worden. Aanmelden voor de Talentspiegel kun je doen door een mail te sturen naar loopbaancentrum@utrecht.nl.

Kijk ook naar ...