Interessegebieden

Home | Burgerzaken | KennisScan Burgerzaken NVVB

Doe de NVVB KennisScan Burgerzaken

Ontdek waar je staat met je vakkennis over Burgerzaken! Doe de KennisScan Burgerzaken van de NVVB. Meer weten? Neem contact op met de NVVB via 079-303 17 25.

Kies de scan die bij je past

De KennisScan kun je vanaf je werkplek maken en bestaat uit een aantal vragen binnen de door jou gekozen modules. Deze modules komen uit het diplomastelsel voor Burgerzaken van de NVVB PublieksAcademie. Na het invullen van de scan krijg je een score in percentages per module te zien en weet je met welke modules je het beste als eerste aan de slag kunt.

De KennisScan helpt je in te zien waar jouw vakkennis wel weer even een nieuwe boost kan gebruiken en met welke module(s) je dan het beste kunt beginnen.

Advies: neem voordat je aan de KennisScan begint eerst contact op met de NVVB PublieksAcademie via 079-303 17 25 of vul hier meteen het aanmeldformulier van de NVVB PublieksAcademie in

Belangrijk: de scan is niet kosteloos, maar wel goed betaalbaar voor iedere medewerker of werkgever! Zie voor de prijzen de website van de NVVB PublieksAcademie.

Welke KennisScan ga jij maken?

Welke KennisScan past bij jou? Kies uit:

 • Mbo-4-niveau (alle modules)
 • Hbo-niveau (alle modules)
 • Een flexibele variant

Bij je aanmelding bij de NVVB kies je op welk niveau je de scan wilt maken. Kies je de flexibele variant? Dan selecteer je zelf de modules die je gaat maken. Belangrijk bij je keuze:

 • Welk werk wil jij straks het liefst doen bij Burgerzaken? Welke taken horen daarbij? En welke kennis moet je dan hebben? Als je dat weet, kun je een Scan kiezen die bij jouw idee past.
 • Het kan verstandig zijn jouw keuze met je leidinggevende te bespreken. Vraag dan wat functies in de toekomst vragen aan kennis en competenties. Je krijgt dan advies over wat goed bij jou past. 


Vanuit de NVVB PublieksAcademie adviseren wij om te beginnen met de mbo-4 modules, wat jouw eerder behaalde niveaus (mbo, hbo of wo) ook zijn. In dit diplomastelsel is het zo dat eigenlijk iedere medewerker start met de mbo-4 modules om daarna pas door te gaan naar de hbo-modules. Dit in verband met opeenvolgende leerlijnen en toetstermen.

Naar het overzicht van modules.

Goed om te weten

 • Binnen 3 werkdagen na jouw aanmelding via het digitale aanmeldformulier op de website van de NVVB PublieksAcademie ontvang je een uniek ticket met de inloggegevens om de Kennisscan te starten. Met het ticket kan je éénmalig inloggen. Dit kan in elke browser, op elke pc of tablet.
 • Je maakt jouw KennisScan gewoon thuis of op je eigen werkplek met behulp van jouw persoonlijke inloggegevens.
 • Als het maar een rustige plek is. Sommige modules vragen namelijk best wat tijd. Wanneer je de scan maakt bepaal je helemaal zelf.
 • De scan vraagt je te antwoorden op gesloten vragen. Je mag voor je antwoorden alle beschikbare hulpmiddelen, zoals handboeken en websites raadplegen. Net als in de praktijk!
 • Na het invullen van de scan krijg je een score in percentages per module. Ook krijg je te zien welk aantal vragen je goed, gedeeltelijk goed of fout beantwoordde. Alleen jij krijgt die percentages te zien. Bij de KennisScan worden geen cijfers gegeven, het gaat ook niet over ‘geslaagd’ of ‘gezakt’ zijn. Het is een scan die je helpt jezelf een plus te geven! En het helpt je in te zien waar jouw vakkennis wel weer even een nieuwe boost kan gebruiken en met welke module(s) je dan het beste kunt beginnen.
 • Je kunt ook leren van de KennisScan. Bij elke vraag is jouw antwoord en het juiste antwoord direct na afloop op te vragen. Ook bevat elke vraag feedback plus een vermelding naar de bijbehorende module.
 • Belangrijk: de medewerkers van de NVVB PublieksAcademie helpen je graag de uitkomsten van jouw KennisScan goed te begrijpen. Ook kunnen bepaalde studieadviezen / leerlijnen bepalen in welke volgorde je bepaalde modules dient te volgen, ondanks jouw behaalde scorepercentages tijdens de KennisScan.

Gegevens NVVB PublieksAcademie